Guide till billiga bussbiljetter

Bus4you

Bus4you

Bus4You är en del av Vy Buss (före detta Nettbuss). När du reser med Bus4you kan du välja riktig lyx till lågpris. Väljer du plus får sitta i en skön skinnfåtölj och har tillgång till trådlöst Internet och eluttag vid sätet hela resan.

När du bokar din biljett har du för en mindre summa möjlighet att boka vart på bussen du vill sitta. Eftersom att alla Plus-säten är i konfigurationenen 1+2 så går det att välja att sitta på en egen rad. Du får då både närhet till mittgången samtidigt som du får fönsterplats. Boka längst fram om du har lätt för att bli åksjuk, det kan vara ett bra sätt att undvika illamående. Dessutom kan du ju då vara säker på att få sitta bredvid ditt ressällskap om du åker tillsammans med någon. Under resan är det betydligt färre stopp än med andra bussbolag, vilket gör att resan går fortare.

På alla avgångar kan du även välja Ekonomi-biljetter. De är lite billigare men har å andra sidan sämre komfort. Dels är det lite mindre benutrymme och dels är det sätena i konfigurationen 2+2.

Reser du med Bus4you är du snäll mot både plånboken och miljön, du kan läsa, jobba, sova, se på film eller bara koppla av – inga kompromisser.

Tänk på

Köp alltid din biljett i god tid, då riskerar du inte att det är fullbokat på just den avgång du vill resa med. Det går dock att boka ända fram till tio minuter innan avgång om man vill.

Bokar du via Internet kan du vara säker på att alltid få den billigaste biljetten, åker du mitt i veckan eller på en lördag får du billigast pris.

Ha alltid med dig biljetten! Skriv ut din beställda biljett och ta med eller använd ditt körkort som färdbevis. Det gör ombordstigningen så mycket smidigare eftersom föraren läser av streckkoden på biljetten med en scanner. Har du inte möjlighet att skriva ut din biljett eller inte har någon legitimation med svenskt personnummer fungerar det att uppge bokningsnumret till föraren.

Hållplatser

Stockholm – Cityterminalen

Linköping – Färjebussterminalen

Jönköping – Resecentrum

Borås – Resecentrum

Göteborg – Nils Ericsonterminalen

Oslo – Bussterminalen Galleriet

Helsingborg – Knutpunkten bussterminal

Malmö – Svävarterminalen

Lund – Järnvägsstationen

Norrköping – Gamla busstationen

Uppsala – Storgatan vid Katalin