Guide till billiga bussbiljetter

Swebus

Swebus

Swebus var ett av de marknadsledande företagen som tillhandahöll expressbussresor i Sverige fram till 28 augusti 2018.

Då köptes de upp av FlixBus som sedan dess bedriver trafiken.

Resterande text finns således kvar av historisk karaktär.

Varje vecka hade Swebus hela 10 000 avgångar runt om i landet och varje år transporterade de över två miljoner passagerare. Alla expressbussar var miljömärkta med Bra miljöval vilket gjorde att resan med Swebus även blev en god gärning till miljöns fördel.

Biljetten

Ju tidigare du köpte din biljett desto billigare blev det. Det fanns några olika biljettnivåer som du valde mellan beroende på vem du är; barn, ungdom, studerande, vuxen eller pensionär. Beställde du din resa på Internet blev det allra billigast då du slapp serviceavgiften.

Köpte du din biljett på Internet eller via telefon fick du ett biljettnummer som sedan blev ditt färdbevis för resan. Du kunde även få numret skickat till din mobil som ett sms. Dessutom kunde du numera köpa din biljett direkt via mobiltelefonen oavsett var du befinner dig.

Värt att veta

SwebusExpress körde till 150 resmål, både inom Sverige och till andra länder från Sverige. Det gick inte att boka en specifik plats på bussen, däremot var alltid de första fyra sätena till för funktionshindrade människor.

När du ville resa med Swebus behövde du alltid betala din biljett på en gång vid beställning, det gick alltså inte att betala med faktura i efterhand.

Inga husdjur fick åka med på Swebus Expressbussar. Endast hjälphundar för blinda fick åka med.

Om du vill veta hur många platser det fanns kvar på en viss avgång går det bra att ringa till kundtjänsten för information. Det gick även att hyra bussar för gruppresor.

Lågprisdagar hos Swebus var måndag – torsdag och på lördagar, då var priserna som lägst.