SwebusExpress

Swebus är ett av de marknadsledande företagen som tillhandahåller expressbussresor i Sverige idag. Varje vecka har de hela 10 000 avgångar runt om i landet och varje år transporterar de över två miljoner passagerare. Alla expressbussar är miljömärkta med Bra miljöval vilket gör att resan med Swebus även blir en god gärning till miljöns fördel.

Biljetten

Ju tidigare du köper din biljett desto billigare blir det. Det finns några olika biljettnivåer som du väljer mellan beroende på vem du är; barn, ungdom, studerande, vuxen eller pensionär. Beställer du din resa på Internet blir det allra billigast då du slipper serviceavgiften.

Köper du din biljett på Internet eller via telefon kommer du att få ett biljettnummer som sedan blir ditt färdbevis för resan. Du kan även få numret skickat till din mobil som ett sms. Dessutom kan du numera köpa din biljett direkt via mobiltelefonen oavsett var du befinner dig.

Värt att veta

SwebusExpress kör till 150 resmål, både inom Sverige och till andra länder från Sverige. Det går inte att boka en specifik plats på bussen, däremot är alltid de första fyra sätena till för funktionshindrade människor.

När du vill resa med Swebus måste du alltid betala din biljett på en gång när du beställer den, det går alltså inte att betala med faktura i efterhand.

Om du vill skicka med baggage eller paket går det att göra genom att du kontaktar Swebus partner Bussgods på deras hemsida; www.bussgods.se

Inga husdjur får åka med på Swebus Expressbussar. Endast hjälphundar för blinda får åka med.

Om du vill veta hur många platser det finns kvar på en viss avgång går det bra att ringa till kundtjänsten för information. Det går även att hyra bussar för gruppresor.

Lågprisdagar hos Swebus är måndag – torsdag och på lördagar, då är priserna som lägst. För mer information, gå in på SwebusExpress hemsida