Guide till billiga bussbiljetter

Flixbus

Flixbus

För budgetresor med buss så kan Flixbus vara ett riktigt bra val. Det här är ett ungt bussbolag som grundades år 2013. De erbjuder smarta lösningar för att boka biljett med mobilapp, och de har resor i Sverige och vidare ut i Europa. Konceptet har från start varit att låta folk upptäcka världen och resa även om de inte har råd med det.

Detta gäller även i Sverige där du kan hitta riktigt billiga biljetter. Linjenätet är:

  • Stockholm – Karlstad
  • Stockholm – Kalmar
  • Stockholm – Göteborg
  • Göteborg – Malmö (Köpenhamn)

Internationellt

Sedan 2015 så erbjuder Flixbus internationella långdistansresor i Frankrike, Danmark, Holland, Kroatien, Spanien, Norge och mer. I USA så är företaget verksamt sedan 2018 och de konkurrerar mot mer etablerade bussbolag med sina låga priser och innovativa tekniska idéer.

En annan sak som du bör beakta om du ska resa utomlands med Flixibus är att det kan bli ett stopp i tullen trots att det rör sig om en buss. Det gör att det ibland kan bli förseningar då det kan vara mycket att göra på tullstationer.

Biljetter
Flixbus jobbar med en app för smartphone. Med denna så kan du snabbt boka din resa. Du sparar din biljett under ”Mina biljetter” i appen och visar sedan upp den då du stiger ombord. Det går också att boka direkt online och priserna är desamma oavsett om du bokar med appen eller online. Med appen så får du tips om kampanjer vilket är positivt. När du har bokat så får du en bekräftelse till din email.