Guide till billiga bussbiljetter

GoByBus

GoByBus

GoByBus är numera en del av Nettbuss och Bus4you. Nedanstående text finns kvar av historisk karraktär.


GoByBus var det nya namnet på det gamla anrika bussbolaget Säfflebuss när de köptes upp 2006. Säfflebuss startades 1954 och startade med expressbusstrafik på 1980-talet.

GoByBUs bedrev trafik på linjerna Oslo – Göteborg – Köpenhamn och Stockholm – Ludvika – Sälen med fler än tusen resenärer varje dag. Bolaget drevs i sann ”knalleanda” för att kunna hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt och därmed erbjuda billigaste möjliga pris. De hade inte ambitionen att bli störst, men däremot det mest prisvärda alternativet.

GoByBus marknadsförde sig som det glada bussbolaget – de är glada och vill få sina kunder att också vara glada och må bra.

Värt att veta

Det var bra att vara ute i god tid när man skulle köpa sin biljett, det gick att köpa biljetten fram till tio minuter före avgång men det kunde vara fullbokat. Dessutom blev det billigare om du beställde minst en dag innan avgången. De allra billigaste priserna hittade du på avgångarna som fanns mitt i veckan och om du beställde på Internet. Dessutom hade de extremt billiga dagsresor för dig som bara vill åka någonstans över dagen. Vid köp köp av biljett över disk på något av deras kontor eller via telefon lades 12 % av kostnaden på biljettpriset. Det gick inte att köpa biljetter ombord på bussen.

Om du blev GO-medlem fick du flera fördelar när du bokade din biljett. Då fick du bonus på alla dina resor med GoByBus, samt att du fick ta del av alla erbjudanden.

Som färdbevis på GoByBus resor använde du antingen din utskrivna biljett eller ditt svenska körkort/legitimation. Om du inte har tillgång till en skrivare, eller inte har ett svenskt körkort/legitimation kunde du ange bokningsnumret till föraren.

På de flesta bussar hade du som kund tillgång till trådlöst Internet ombord, toalett fanns alltid på bussarna.