Svenska Buss

Svenska Buss Expresstrafik är ett samarbete mellan fem stycken bussföretag i Sverige, och tillsammans erbjuder de kunder ett nätverk av olika expressbussar. Samarbetet ger dig som resenär ett stort utbud av längfärdsbusstrafik till ett bra och billigt pris. Genom samarbetet är de effektiva och kan erbjuda en enhetlig bokning och information för samtliga fem bussbolag.

Biljetter

Här kommer ett smakprov på de olika typer av biljetter som Svenska Buss tillhandahåller;

Flexpris – En biljett som kan bokas om och bokas av utan kostnad respektive mot en expeditionsavgift.

Lågpris – Ett begränsat antal av platser som går till ett rabatterat pris och måste bokas minst fem dagar innan avresan på hemsidan.

Extrapris – Ett specialpris som de erbjuder kunderna på vissa avgångar med ett begränsat antal platser. Det måste bokas senast 15 dagar före avresan och går endast att boka på hemsidan.

Rabatter

Här presenterar vi några rabatter som finns hos Svenska Buss;

Barnrabatt – femtio procent gäller för barn under 16 år.

Studerande /Ungdom – tjugofem procent gäller för resenärer som kan visa upp ett giltigt studentkort med fotolegitimation till. Samt ungdomar under 20 år.

Bra att veta

När man vill resa med Svenska Buss måste man boka i förväg. Att boka är gratis och garanterar att du får en sittplats på bussen. Det går att reservera plats om man betalar en mindre summa vid bokningen. Betalar gör man direkt vid bokningen på hemsidan eller hos en av deras biljettåterförsäljare. Du kan även betala bokad biljett direkt till chauffören men se då till att ha jämna pengar helst.

Vill du ta med dig en cykel eller annat gods som kan vara skrymmande går det bra i mån av utrymme och efter överenskommelse, enligt särskild taxa. Man får inte ha med sig djur på bussarna om man inte är synskadad och har en ledarhund.

I samband med bokning av bussresa kan man på flera orter få ett förmånligt paketpris med hotellövernattningar. Om det skulle bli en försening på mer än en timme när du åker med Svenska Buss och förseningen beror på något som bussbolaget kan åtgärda finns en resegaranti. För mer information och bokning, gå in på Svenska Buss hemsida.