Guide till billiga bussbiljetter

Svenska Buss

Svenska Buss

Föreningen Svenska Buss har upphört. Kvar finns Bergkvarabuss och Lingmerths buss. Nedanstående text finns kvar av historisk karaktär.


Svenska Buss Expresstrafik var ett samarbete mellan fem stycken bussföretag i Sverige, och tillsammans erbjöd de kunderna ett nätverk av olika expressbussar. Samarbetet gav resenärerna ett stort utbud av långfärdsbusstrafik till ett bra och billigt pris. Genom samarbetet kunde de effektivt erbjuda en enhetlig bokning och information för samtliga fem bussbolag.

Biljetter

Här kommer ett smakprov på de olika typer av biljetter som Svenska Buss tillhandahöll;

Flexpris – En biljett som kunde bokas om och bokas av utan kostnad respektive mot en expeditionsavgift.

Lågpris – Ett begränsat antal av platserna som gick till ett rabatterat pris och som behövde bokas minst fem dagar innan avresan på hemsidan.

Extrapris – Ett specialpris som de erbjöd kunderna på vissa avgångar med ett begränsat antal platser. De behövde bokas senast 15 dagar före avresan och gick endast att boka på hemsidan.

Rabatter

Här presenterar vi några rabatter som fanns hos Svenska Buss;

Barnrabatt – femtio procent gällde för barn under 16 år.

Studerande /Ungdom – tjugofem procent gällde för resenärer som kan visa upp ett giltigt studentkort med fotolegitimation till. Samt ungdomar under 20 år.

Bra att veta

När man ville resa med Svenska Buss behövde man boka i förväg. Att boka garanterade att du fick en sittplats på bussen. Det gick att reservera plats om man betalade en mindre summa vid bokningen. Betalade gjorde man direkt vid bokningen på hemsidan eller hos en av deras biljettåterförsäljare. Det gick även att betala bokad biljett direkt till chauffören men då gällde det att ha jämna pengar.

Ville du ta med dig en cykel eller annat gods som var skrymmande gick det bra i mån av utrymme och efter överenskommelse, enligt särskild taxa. Man fick inte ta med sig djur på bussarna om man inte var synskadad och hade en ledarhund.

I samband med bokning av bussresa kunde man på flera orter få ett förmånligt paketpris med hotellövernattningar. Om det blev en försening på mer än en timme när du åkte med Svenska Buss och förseningen berodde på något som bussbolaget kunde åtgärda fanns en resegaranti.